draailogo Do Foundation Do Dance Do Records Do Music Do Mailorder
do dance Kazan de Wolfshond
Een programma geschikt voor mensen vanaf 6 jaar


kazan

Uitvoerenden

Daniëlle van de Ven/actrice, danseres
Moos d'Herripon/regie
Thomas Kanter/cello
Kees Wieringa/piano

Van wolfskind terug naar de mensenwereld

Het programma Kazan de Wolfshond is bestemd voor kinderen en volwassenen vanaf 6 jaar en ouder. Het verhaal is gebaseerd op een boek van de Amerikaanse schrijver James Oliver Curwood dat hij schreef rond de eeuwwisseling. Het verhaal Kazan handelt over een wolfshond in een wereld vol woeste pracht. Hij bezit de eigenschappen van een wolf maar ook die van een hond . De voorstelling gaat over een kind die bevriend is met Kazan zo erg dat het soms onduidelijk is of ze een wolf is of een meisje. Tot de dag dat ze uit de natuur wordt gehaald en te maken krijgt met de wereld van de mensen.

Kazan_Danielle

Muziekfragmenten fungeren als personages

De regisseur Moos d'Herripon heeft het verhaal speciaal voor deze concertuitvoering herschreven waarin de verschillende personages worden voorgesteld door muziekfragmenten. De muziek, de tekst en het spel vertellen een gezamenlijk verhaal. De muziekfragmenten vormen de leidraad voor de personages. Moos d'Herripon vertelt het verhaal op een theatrale manier, tussen de verschillende muziekstukken door.
Moos d'Herripon heeft veel succes geoogst met eerdere kindervoorstellingen als o.a. Wolvejong, Koningskinderen, en Noem mij maar Boom.

Op muziek van hedendaagse Amerikaanse componisten

Het repertoire dat het cello/pianoduo zal uitvoeren betreft werken van uitsluitend hedendaagse Amerikaanse muziek: Henry Cowell, Morton Feldman, Howard Elmer en David Lang. Het is muziek van vier generaties Amerikaanse componisten die, los van Europese tradities, een eigen taal spreken. Muziek die vitaal en levendig klinkt, vaak met een enorme theatrale geladenheid.

Uivoering in het kader van het Festival 'American adventures'

Op uitnodiging van het Concertgebouw Amsterdam wordt het kinderconcert 'Kazan de Wolfshond' uitgevoerd in het Festival 'American adventures' op zaterdag 26 juni om 15.00 uur in de Nieuwe Vleugel van het Stedelijk Museum te Amsterdam.
Toegang: gratis.

Kazan de Wolfshond is een productie van het Nederlands Impresariaat en Do Foundation.