draailogo Do Foundation Do Dance Do Records Do Music Do Mailorder
do music Berman & Wieringa
Cello & Piano


Do Music
Walingsdijk 57
1645 RL Ursem (NH)
tel. 072-502 0432
fax. 072-502 0431
skype: wintersem
info@dofoundation.com

 

b&w

René Berman

René Berman is solo-cellist van het Gelders Orkest en maakt deel uit van het Ruynemanproject, Ingenhovenproject en theaterproject 'Ango Laïna'. René Berman (1962) studeerde bij Ben de Ligt aan het Gronings Conservatorium, bij William Pleeth in Londen en volgde cursussen bij Milos Sadlo, Tibor de Machula en Francis-Marie Uitti. Hij soleerde met diverse orkesten en gaf recitals in binnen- en buitenland (o.a. Purcell Room, Londen) en is aktief als kamermuziekspeler. René Berman trad op voor radio en televisie, maakte compact disc's en was een jaar lang verbonden aan het conservatorium van Yogyakarta. (Indonesië).

Kees Wieringa

De pianist Kees Wieringa is in 1987 afgestudeerd aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam. Hij heeft gestudeerd bij respectievelijk Edith Lateiner-Grosz en Willem Brons. Momenteel wordt hij gecoached door Jan Marisse Huizing. In binnen en buitenland heeft hij concerten gegeven. Daarnaast werkte Kees Wieringa mee aan radio- en televisieprogramma's. In 1990 gaf hij enkele masterclasses op conservatoria in Turkije. Tijdens de 'Ferienkurse' in Darmstadt 1992 maakte hij deel uit van het pianoforum en gaf daar enkele concerten. Inmiddels zijn er vele compact discs verschenen en maakt hij deel uit van diverse ensembles.

Parcours duo

René Berman en Kees Wieringa vormen al geruime tijd een duo. Voor het eerst traden zij op tijdens het Daniël Ruynemanproject in 1987. Zij hebben onder andere de kamermuziek van de Nederlandse componist Jacob ter Veldhuis vastgelegd op compact disc voor het label BVHaast en werk van Morton Feldman voor het label Attacca. Berman en Wieringa hebben als duo in binnen- en buitenland opgetreden en maakten reeds vele radio-opnamen. Naast de grote klassieken hebben zij veel onbekend werk op hun repertoire staan. In maart 1991 hebben zij het Internationale Orpheusconcours voor hedendaagse kamermuziek in België gewonnen. In 1992 maakte het duo Berman & Wieringa haar debuut in New York, Washington en Jakarta.

Compact discs

  • Morton Feldman: Untitled Composition (Attacca 9160-3) (Morton Feldman Homepage)
  • Jacob ter Veldhuis: Diverso Il Tempo (BVHaast)
  • Boudewijn Buckinx - In De Buurt Van Neptunus Cassa Nova REC CNR 950821 (Boudewijn Buckinx Homepage)
  • De Ploeg, Daniel Ruyneman and his time (Do Records 002)
  • Jacob ter Veldhuis – Heartbreakers (Emergo Classics)


Links